Industriebouw

Bij de industriebouw gelden duidelijk andere normen dan in de woningbouw. Elke werf is anders, ons lijmwerk moet aangepast worden aan de applicaties en voorschriften van de werf. Muren als brandwand, als indeling voor appartementsgebouwen of kantoren, als scheidingswand in sanitair en indien nodig zichtwerk, dit is onze specialiteit. Ook het plaatsen van de silca – elementen hoort tot ons gamma. Voor Van laere hebben we gewerkt in de Fortis gebouwen te Brussel (9.000 m²) en in de Sivertoptorens te Antwerpen (6.000 m²). Voor Interbuild hebben we gewerkt voor de Zuiderpoort te Gent, ongeveer 6.000 m². Voor Ibo hebben we gewerkt voor het verdeelcentra van de huidige Carrefour te Kontich, 7.500 m². Voor vooruitzicht op de werf Plantin te Antwerpen is er ongeveer 3.500 m² geplaatst. Het spreekt voor zich dat naast deze grotere werken er reeds talloze kleinere projecten uitgevoerd zijn. Teveel om op te noemen. Klik links om enkele realisaties te zien.

Woningbouw

Cellenbeton is zonder meer de enige steen die als massieve buitenwand kan gebruikt worden. Vandaar dat de meeste van onze realisaties woningen zijn in massieve buitenwanden met crepi. We volgen tevens de nieuwe tendens om de gevelstenen, snelbouwstenen, porotonstenen te verlijmen en hebben zo al verschillende projecten uitgevoerd. Dit sluit nauw aan met ons lijmwerk voor cellenbeton en silicaatstenen. Het is evident dat buiten deze specialisaties wij het traditioneel metselwerk, ook blijven uitvoeren. Klik links om enkele realisaties te zien.

Cascopanelen

In de woningbouw is het soms mogelijk bij goed gemoduleerde woningen om te bouwen met de cascopanelen van Ytong. Het grote voordeel hier is de snelheid van uitvoering. De panelen zijn verdiepingshoog en worden met behulp van een kraan gemonteerd. Hiervoor moet er wel eerst een studie van Ytong worden uitgevoerd, zij leveren de plaatsingsplannen. U kunt hen contacteren via www.xella.be. Klik links om enkele realisaties te zien.